Velkommen til Skare Byg koncernen Skare Byg | Seest Huse | Frydkjær Huse | Kærfort Huse | Kerne Vinduer | Boligprojekter & byggegrunde | Feriehusprojekter
  Arkitekttegnede huse - Frydkjaer.dk                      
5 gode råd ved byg af nyt arkitekttegnet hus
3 vigtige fordele ved nøglefærdige huse
Præfabrikerede huse: Færdigbyggede huse med sjæl
Byg nyt hus billigt

5 gode råd til dig der vil bygge nyt arkitekttegnet hus

At bygge et arkitekttegnet hus er slet ikke så dyrt eller besværligt, som man skulle tro.  Det kan dog godt virke en smule uoverskueligt, hvis man ikke har stået i situationen før – og det har de færreste af os.

Derfor har vi 5 gode råd til dig, der vil bygge nyt hus, så du kan komme godt fra start.

1. Hvad er dit budget

Selvom du sikkert allerede nu drømmer om, hvordan dit arkitekttegnede hus skal se ud og være indrettet, er det en god idé at få et overblik over, hvad du har råd til.

De fleste af os har brug for finansiering, når vi skal bygge nyt hus og derfor er det en god idé at aftale et møde i banken, der kan fortælle dig, hvad du har råd til at bygge hus for. Banken kender også de øvrige udgifter, der er forbundet med nybyggeri – som eksempelvis anskaffelse af grunden, modning af denne og afgifter til staten.

Hvis du inden mødet sender et budget til banken med dine månedlige indtægter og udgifter, har din bankrådgiver mulighed for at regne på projektet allerede inden mødet – og du kommer således ud med et vejledende svar hurtigere.

2. Hvor vil du bygge dit hus?

En af de første ting man beslutter sig for, når man vil bygge hus, er hvor det skal ligge. Folk har forskellige præferencer: Nogle vil gerne have et hus i et villakvarter, andre i mere fred og ro i udkanten af byen. Nogle foretrækker en hjørnegrund, andre en byggegrund i sidste række ud til mark eller skov.

Uanset hvad, er der nogle ting, der er gode at overveje:
  • Hvordan er afstanden til skole, fritidsaktiviteter og indkøb?
  • Hvis huset en dag skal sælges, ligger det så i en attraktiv bydel eller by – eller et sted, hvor det generelt er svært at få solgt sin bolig?
  • Er der noget ved de umiddelbare omgivelser, der potentielt kan blive generende på sigt- som eksempelvis industri?
  • Ville du kunne spare penge ved at vælge en byggegrund lidt længere nede ad gaden, og samtidig være glad alligevel?

3. Hvilket arkitekttegnet hus skal du vælge?

Et hus, arkitekttegnet eller ej, er for de fleste tænkt som skulle værende en fast base de næste mange år. Derfor er det vigtigt at fremtidssikre sit nye hus, så det også lever op til de krav du måtte have om 10 år.

Eksempelvis kan du stille dig selv følgende spørgsmål:
  • Er der plads til jer alle – også på sigt, når børnene bliver større eller familien udvides?
  • Er huset godt og praktisk indrettet? - Er materialerne nemme at holde pæne og rene?
  • Er akustikken god?
  • Har huset et optimalt energiforbrug?
Du bør også overveje antallet af kvadratmeter i dit nye hus. Det kan være fristende at skære ned på antallet af kvadratmeter for at opnå en besparelse, men der er risiko for, at huset dermed føles småt med tiden.

Omvendt kan det også være fristende at skrue op for kvadratmeterantallet - men et større hus kræver mere dagligt og løbende vedligehold og ikke mindst opvarmning.

Derudover kan større huse være sværere at sælge, hvis dette en dag skulle blive aktuelt.

Kvadratmeterprisen på et arkitekttegnet hus fra Frydkjær starter ved 10.500,-

4. Er du sikret juridisk?

Når du har valgt både hvilket arkitekttegnet hus du vil bygge og hvor det skal ligge skal du til at indgå en købsaftale på både byggegrunden og opførelsen af dit nye hus.

Når du gør det, så tag en advokat med på råd - og husk at underskriv aftalerne med bank- og advokatforbehold. På den måde kan din bank eller din advokat stoppe handlen, såfremt noget skulle være problematisk rent juridisk eller finansieringsmæssigt.

På denne måde undgår du eventuelle fremtidige juridiske problemer, både i forhold til ansvaret under selve byggeriet, men også i forhold til eventuelle lokalplaner, BBR-registre, servitutter samt love og regler på området.

5. Hvem sørger for alt det praktiske?

Den bedste løsning, når man skal bygge hus, er at vælge en løsning, hvor der er sørget for det hele – lige fra anskaffelse af byggegrunden og udarbejdelse af papirarbejdet til planlægning mellem de forskellige håndværkere, der kommer til at være involveret i byggeprocessen.

Hos Frydkjær er vi specialiseret i netop denne form for nybyggeri, men vælger du en anden vej til at få opfyldt din drøm om et arkitekttegnet hus, så lav en en aftale med en erfaren professionel om at være decideret bygherre.

En bygherre kan være en decideret byggerådgiver, entreprenør, arkitekt eller et håndværkerfirma der tilbyder helentreprise.

Med en bygherre slipper du for selv at skulle koordinere gravemaskiner, tømrere, taglæggere, elektrikere, vvs-folk, malere og alle de andre håndværkere byggeprocessen omfatter – og ikke mindst indhente diverse tilladelse og godkendelser.

Og det bedste af det hele er, at det er bygherren, der bærer ansvaret for at alle love og regler er overholdt i forbindelse med byggeriet, hvormed du blot kan læne dig tilbage og glæde dig til, at du kan flytte ind i dit nye hus.

Interesseret i den nemmeste vej til et arkitekttegnet hus?

Så ring helt uforpligtende til vores rådgivere på telefon 75 52 69 11 og hør mere om mulighederne for et komplet byggeprojekt - eller bestil vores salgsmateriale og katalog helt uforpligtende her: 

Bestil katalog

 Frydkjær Huse® • Nordager 2 • Industri N2 • DK-6000 Kolding • Telefon: +45 75 52 69 11 • E-mail: info@skarebyg.dk